Welkom in het (virtuele) gastenboek van "Sangha". Heeft u deelgenomen aan een groepje mindfulness- en meditatiebegeleiding ? Of in individueel contact c.q. consult kennis gemaakt met het autogene training? Graag wil ik u uitnodigen om in het kort iets te vertellen hoe u dit hebt ervaren en wat het u heeft opgeleverd. Uw opmerkingen kunnen helpen om de inhoud van de trainingen steeds een beetje beter af te stemmen op de behoeften van cursisten. Daarnaast kunnen belangstellenden, die zich afvragen: "is dit wat ik zoek?", zich beter voorstellen wat ze kunnen verwachten in de cursus en wat ze eraan zouden kunnen hebben. Hartelijk dank alvast voor uw reactie, feedback, etc. Dorothee

Gastenboek

 1. Onlangs heb ik de cursus “Mindfulness” bij Dorothee Huls gevolgd in Beuningen. Ik leerde in de cursus vooral dat mindfull betekent dat je bewust met aandacht leert te zijn bij dat wat er is. Daardoor kon ik beter bij mezelf kan blijven en ik ontdekte dat mijn ‘oordelen’ over wat er is en wat er niet is eigenlijk boodschappers zijn van mijn grens.
  Ik vond de cursus erg goed opgebouwd, mooi aangeleverde informatie, afwisseling in de oefeningen en er was aandacht voor ieders ervaring. De ruimte vond ik erg prettig en het nodige materiaal was aanwezig .
  Dorothee heb ik ervaren als een deskundige professional op dit gebied. Ze was betrokken, integer en realistisch. Ik zou graag een vervolgcursus bij haar willen volgen.
  Heleen

 2. De cursus meditatie en mindfulness was erg fijn om te doen. Er worden verschillende aspecten behandeld en er worden verschillende soorten oefeningen gedaan. Je krijgt ook opdrachten voor thuis mee. Je wordt dus ook echt gestimuleerd om thuis ook vaker te mediteren en mindful bezig te zijn. En iedereen kan er wat (anders) uithalen. Het heeft mij in ieder geval geholpen om rustiger te worden.

 3. ik heb de cursus als zeer prettig ervaren. je leert echt alle verschillende basis aspecten van het mediteren deze hebben mij geholpen in het hier en nu te blijven, mijn innerlijke rust te vinden en te behouden, en mijn relativeringsvermogen te vergroten. Dorothee is een echte kenner dit samen met haar fijne persoonlijkheid zorgt ervoor dat je je echt op je gemak voelt. Er is ruimte en aandacht voor je persoonlijke verhaal. ik zou het een ieder aanraden. ik zou graag een vervolg zien van de basis cursus.

 4. Ondanks dat ik bekend was met mindfulness, heb ik veel aan de training gehad. Door de meditatie, de oefeningen en de achtergrondinformatie ben ik weer gaan zien hoe fijn het is om dingen met aandacht te doen in plaats van snel en op de automatische piloot. De gedichten/verhalen waren hierbij verhelderend. Het werd me ook duidelijk hoe vast ik zit in bepaalde patronen en dat dat alles te maken heeft met mijn eigen gedachten. Fijn is het om te leren daar met een niet veroordelende blik naar te kijken. De begeleiding was heel prettig, rustig en in een ontspannen omgeving.

 5. Van te voren was ik bang dat het zweverig of Boeddhistisch zou zijn maar dat is het niet, Mindfulness is modern en Westers. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat het werkt.
  Van te voren was ik bang dat ik het oefenen niet vol zou houden. In het begin was het even lastig om tijd te vinden om te oefenen. Als snel realiseerde ik me dat je hier gewoon tijd voor moet máken, tandenpoetsen doe je toch ook gewoon? Al snel wilde ik juist graag met een oefening aan de slag gaan omdat ik me daarna altijd prettiger voel.
  Van te voren was ik benieuwd of het echt iets met me zou doen. Sneller dan gedacht ervaar ik meer rust, kan ik beter dingen beslissen, over me heen laten gaan, zorgen overrulen me niet meer, ik slaap beter, heb nauwelijks meer last van piekeren (kan daar veel beter mee omgaan) en voel me lekkerder in mijn vel.
  Van te voren twijfelde ik of het werkelijk nuttig was om een training te doen, of ik het niet ook via boekjes en dergelijke zelf kon doen. Mijn ervaring is dat het prettig is om dit door middel van een training aan te pakken. Mindfulness is nu een onderdeel van mijn leven, ik heb veel oefeningen/meditaties geleerd waar ik uit kan kiezen en ik blijf ze doen. Dankjewel Dorothee, jouw training heeft de kwaliteit van mijn leven verbeterd.

 6. Deze week de cursus mindfulness afgesloten in Beuningen, heb het als erg prettig ervaren. Dorothee geeft op een fijne manier les en levert veel informatie aan. Je leert door de oefeningen beter te ontspannen, als ik s’nachts lig te malen en me concentreer op mijn ademhaling merk ik dat ik sneller weer inslaap val en s’morgens uitgerust wakker word. Door dat ik thuis regelmatig tijd maak voor meditatie leef ik meer in het hier en nu.
  Voel me een stuk rustiger, en relativeer makkelijker. Het heeft mij alleen maar voordelen opgeleverd.
  Dorothee heel hartelijk dank.

 7. Recent de training “Mindfulness” gedaan en afgesloten.
  Dit heeft me geholpen om beter voor mijn lichaam te zorgen door signalen niet te negeren, meer rust in te bouwen en het “nu” te ervaren.
  Voldoende afwisseling in de oefeningen.
  De begeleiding van Dorothee was professioneel, prettig, rustig en in een ontspannen omgeving.

 8. The mindfulness training with Dorothee at the huisartspraktijk Wijchen was a helpful journey which I continue now that the formal course is over. Having been involved with meditation prior, this was a welcome and refreshing angle to learn. Each session felt safe, no right or wrong, and interesting views/experiences from each participant. A very small group gave opportunity to share our experiences as we went along and to realize it means something different to each individual. Most powerful now to me: when I sit down for meditation currently, I really want to be there at that moment, whether that is for three minutes or 30 minutes. I automatically let go/feel at ease and relieved. This has come from routine and not giving up on the idea. It has been a tremendous release of emotions, peeling away layers of held in feelings. I appreciated the access via Dorothee to recordings to listen to. For now, it gives me structure.

 9. September 2021
  De afgelopen 2 maanden heb ik de cursus mindfulnis gevolgd onder de begeleiding van Dorothee. De begeleiding van Dorothee heb ik als zeer prettig ervaren. Dorothee is een professional in haar vak. Ze is betrokken bij haar cursisten, je mag zijn zoals je bent. Ze neemt de tijd en heeft de aandacht voor de persoonlijke verhalen die bij de cursisten los komen tijdens één van de oefeningen. Ze straalt rust en veiligheid uit.
  Ze heeft de lessen goed voorbereid en opgebouwd. Na de lessen kregen we informatie op papier en op een usb stick mee naar huis om thuis de oefeningen in de praktijk te brengen. Dit heb ik als zeer prettig ervaren, zo kon ik alles nog eens terug lezen of de oefeningen doen die op de usb stick stonden.
  Dorothee bedankt voor deze leerzame acht weken. En de komende weken die nog zullen volgen. Want thuis de leerstof blijven uitvoeren dat zal ik zeker blijven doen.

 10. De afgelopen zomermaanden heb ik de maandagmiddag training Mindfulness bij Dorothee gevolgd. Het vooruitzicht daarop gaf me in de dagen daarvoor al een rustiger gevoel, ik keek er echt naar uit. De indeling van de middag was elke keer een verrassing. De meditatie-oefeningen werden afgewisseld met momenten waarop aandacht werd besteed aan de theorie in de vorm van een gedicht, een kort verhaal of een uitleg van Dorothee, ik heb dit als zeer leerzaam ervaren. Af en toe kregen we even een korte, schriftelijke opdracht. Ik vond het jammer als de sessie weer was afgelopen. Ik vind dat Dorothee een empathische, ervaren trainster is. Ze wist een veilige, rustige sfeer in de kleine groep te creëren waardoor er, zonder daardoor te zeer te worden uitgenodigd, ook plaats was voor persoonlijke gevoelens. Ze bewaakte dat deze momenten niet gingen lijken op therapie-sessies. Dorothee wees op het belang van de dagelijkse oefeningen thuis, het was niet altijd even gemakkelijk daarvoor tijd te nemen. Thuis heb ik, naast de oefeningen die we op de maandagmiddag deden, ook veel gehad aan het Mindfulness-werkboek van David Dewulf, dat Dorothee aan het begin van de sessies had aanbevolen.
  Dankjewel Dorothee, ik hoop dat ik een vervolgtraining bij je kan gaan volgen.